Løypebeskrivelse og kart over konkurransetraseèn.

Lang terrengløype

(Gjør oppmerksom på at strava segmentet er noe rotete da gpsen droppet ut underveis……..i det siste partiet ser det ut som vi sykler i 8-tall, men det er i virkeligheten en hesteskoforma løype!)

Løypebeskrivelse:

Starter på toppen Åsebø på grusveien og svinger av til venstre etter 30 meter over et jordet og inn på en humpete traktorvei, gjennom et beite og videre til en bedre traktorvei i slak motbakke mot Bolbergmasta. Litt tungt parti i starten, men gled deg til skogsløypa nedover! Svinger så til venstre fra veien og inn på smal og svingete stil som går over til dårlig traktorvei et stykke og ender til slutt ned i gjen på Åsebø og kjører over det samme jordet passerer startområdet og videre bratt nedover på god grusvei. I bunnen av bakken må du huske å bremse for det kommer en hard høyre 90 graders sving med tydelig god sti. Deretter stiger det gradvis og du ender opp i en noe vanskelig bratt bakke som skal forsere. Er det noen som kommer over steinen, mon tro?

Så går løypa opp til folkehøgskolen sin gapahuk og svinger opp til høyre i et bratt og noe vanskelig parti. Det er et parti det ikke går an sykle alt. Er det noen som klarer dette uten å være nedi, så skal de få heder og ære! Videre er det et artig parti med kupert terreng og svingete sti som avslutter med en bratt nedoverbakke. Her er det viktig med kontrollert tempo.

Stien kommer inn på toppen av Vinddalen og inn på kort terrengløype traseèn. Her blir det tatt mellomtid. Så stuper stien ned i et noe vanskelig parti med steiner og litt bløt myr, men den er grei kjørbar. OBS glatte røtter som går på tvers/langs er skulme for forhjulsskrens. Etter hvert kommer du ut på en god grusveis som går bratt neodver. Hold høyre fil den er det beste alternativet særlig i bånn av bakken. Etter at du passerer jakt-tårnet på høyre side kjører man ca 100meter til for så brått å svinge til høyre inn i skogen. Pass på og brems godt opp før du svinger av!!
Dette partiet er litt teknisk, men utrolig artig. Husk å ha litt fart over rundstokkene som ligger på tvers, da flyter du godt over! Du passerer en liten bekk også, her er det viktig å ha stiv gaffel slik at du ikke stuper over styret.

Ut av skogen kommer du på en grei grusvei der du tar til HØYRE. Kort terrengløypetraseèn tar her til venstre!! Grusveien fortsetter litt bratt oppover før den derier inn på sti til venstre. Artig stikjøring nedover før en kommer ned i litt myrlent parti med et crux over en bekk, det ser vanskelig ut men er lettere enn du tror. Resten av stien er kupert, mest flatt og svingete før det går bratt nedover en humpete sti og ned igjen på grusveien.

På grusveien fortsetter du til høyre og sykler slakt unnabakke til du ser målområdet og tror du er ferdig,  men «nei» her skal du desverre 🙂 svinge av veien mot høyre og inn i en tung rundbane sløyfe. Her møter du den bratteste bakken i hele løypa, samt noe tung myrlent terreng før løypa stuper ned i humpete fast underlag og du kommer ut igjen på veien. Deretter sykler du tilbake til målområdet på grusveien.

Lengde: 8,5 km

Estimert tid på de raskeste: Litt over 30 minutter.

Kort terrengløype

(Gjør oppmerksom på at stravasegmentet er noe rotete, da gps droppet ut litt)

Starter på toppen av Åsebø på grusveien og svinger av til venstre etter 30 meter over et jordet og inn på en humpete traktorvei, gjennom et beite og videre til en bedre traktorvei i slak motbakke mot Bolbergmasta. Meget tungt parti i starten, men gled deg til skogsløypa nedover! Svinger så til venstre fra veien og inn på smal og svingete sti som går over til dårlig traktorvei et stykke og ender i en tung, men kort motbakke. Husk å ha lett gir inn i bakken.

På toppen av bakken blir det tatt mellomtid. Så stuper stien ned i et noe vanskelig parti med steiner og litt bløt myr, men den er grei kjørbar. OBS glatte røtter som går på tvers/langs er skulme for forhjulsskrens. Etter hvert kommer du ut på en god grusveis som går bratt neodver. Hold høyre fil den er det beste alternativet særlig i bånn av bakken. Etter at du passerer jakt tårnet på høyre side kjører man ca 100meter til for så brått å svinge til høyre inn i skogen. Pass på å brems godt opp før du svinger av!!
Dette partiet er litt teknisk, men utrolig artig. Husk å ha litt fart over rundstokkene som ligger på tvers, da flyter du godt! Du passerer en liten bekk også, her er det viktig å ha stiv gaffel slik at du ikke stuper over styret.

Ut av skogen kommer du på en grei grusvei og du svinger til venstre og sykler i nedoverbakke til mål. Målet når veien flater ut og da er det bare å spurte det du kan, eller ta livet med ro…………….

Lengde: 5 km

Estimert tid på de raskeste ca 20 minutter.